Hurá Televize

Nekomerční kanál určený především pro seniory.

Piktogram (1) | Hurá na Výlet

Vysíláme každý pátek

Vysílání je ZDARMA

Další díl — 16. 4. 2021 od 08 hodin

— spustíte kliknutím na šipku v kolečku —
(připraveno k přehrání bude v den vysílání)

do vysílání zbývá:

Dní
Hodin
Minut
Sekund

Plánovaný program 16.4.

8:00 – Hurá jóga s Mirkou

9:30 – Hurá, my víme! – Fakturace u mobilních operátorů

10:00 – Hurá vařečka – Téma brambory

11:00 -Hurá tvoříme –  Drhané závěsy na květináče

12:00 – Hurá beseda – Aljaška – země půlnočního slunce

13:00 – Hurá za kulturou!  – L. Janáček – Taras Bulba

Co si připravit na vysílání?

Drhané závěsy na květináče

  • staré triko
  • šňůru na prádlo
  • přízi, vlnu či lněnou šňůru
  • sklenici, květináč
  • nůžky
  • lepící pásku/gafu 
  • kolíčky

Zapečené velké bílé fazole s bramborami a zelnými listy

Přes noc namočení bílé fazole uvaříme v lehce osolené vodě s tymiánem. Okrájené brambory pokrájené na kostky uvaříme s kmínem a solí. Hlávku zelí rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme košťál a povaříme ve slané vodě do polo měkka. Připravíme si bešamel z másla a mouky, zjemníme žloutky. Na vymazanou zapékací misku rozložíme zelné listy, navrstvíme fazole a brambory, okořeníme, dáme ještě zelné listy a zalijeme bešamelem. Zapečeme na 180 st C asi 40 minut.

Na 2 porce potřebujeme:

1 hrnek velkých bílých fazolí

½ hlávky bílého zelí

4 – 5 větších brambor

100 g másla

100 g mouky hladké

2 žloutky

Sůl, pepř

 

Bramborové placky – lokše

Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme a přidáme hladkou mouku. Vypracujeme těsto, z kterého tvoříme větší či menší placky a pečeme na plotně či palačinkovaci.

Na 2 porce potřebujeme:

500 g brambor

150 g hladké mouky

Sůl

 

Bramborová pomazánka

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme, přidáme syrový nebo uvřený na jemno nastrouhaný celer, nastrouhanou sterilovanou okurku, sojanézu /nebo majonézu/,

Dijonskou hořčici, sůl, pepř, naťovou nebo červenou cibulku.

Na 2 porce potřebujeme:

4 brambory

¼ celeru

2 sterilované okurky

2 LŽ sojanézy nebo majonézy

1 lž dijonské hořčice

Sůl. Pepř, cibulka

 

Bramborový salát s rukolou a jablky

Oloupané a na kostičky pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem do poloměkka, necháme je okapat a vychladnout. Jablka pokrájíme na kostky a smícháme s bramborami, ořechy a na kostičky pokrájeným sýrem balkánského typu lehce osolíme a olpepříme. Zalijeme připravenou zálivkou z medu, olivového oleje, jablečného octu nebo citronu. Na hotový salát dáme lístky rukoly.

Na 2 porce potřebujeme:

4 brambory

2 jablka

100 g vlašských ořechů

100 g sýru

2 hrsti rukoly

1 LŽ olivového oleje

1 LŽ medu

1 lž jablečného octu nebo citronové šťávy

Sůl, pepř

 

Vyplíšťák ze syrových brambor

Syrové nastrouhané brambory přelijeme horkým mlékem, hned zcedíme a vymačkáme rukou. Přidáme mouku, sůl, vajíčko a část cukru a promícháme. Do zapékací misky dáme olej a necháme rozpálit, rozprostřeme těsto, poklademe švestkami nebo jablky se skořicí, pocukrujeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů C 15 – 20 minut.

Na 2 porce potřebujeme:

4 brambory

1 hrnek horkého mléka

4 LŽ hladké mouky

2 LŹ cukru

2 vajíčka

1 hrnek kompotovaných nebo čerstvých švestek nebo nastrouhaných jablek

Olej, sůl, skořice

 

 

 

 

 

 

Odvysílané pořady

Dubnový speciál

Hurá za vámi!, 2. 4. 2021 | komponovaný magazín Míry Novotného

Přehrát video

Hurá TV je nekomerční internetová televize pro seniory, kteří se v těchto časech cítí osamělí nebo znudění. 
Když nemůžou za námi do klubovny, vyrazíme my s klubovnou za nimi domů. Budeme společně cvičit, vařit, poznávat zajímavá místa, lidi, učit se, vzdělávat, vyrábět  a bavit se při muzice. 

Archiv vysílání 9. 4. 2021 | díl šestý

Hurá Jóga – jemné cvičení s Markétou Mrkvičkovou

Přehrát video

Hurá, my víme! – Zdravý životní styl s Mirkou – Jarní stravování

Přehrát video

Hurá vařečka Vaříme s Danou Šťastnou na téma ovesné vločky

Přehrát video

Hurá, tvoříme! – Pletení z papíru s Kubou Skřepským

Přehrát video

Hurá, besedy  – předseda spolku s průvodkyní Lucií o našich výletech 

Přehrát video

Hurá za kulturou! – SOČR | L. Janáček – Jenůfa

Přehrát video

Archiv vysílání 2. 4. 2021 | díl pátý

Hurá Jóga – jemné cvičení s Markétou Mrkvičkovou

Přehrát video

Hurá, my víme! – Velikonoce, povídání nejen o tradicích s Lídou Valáškovou

Přehrát video

Hurá vařečka – vaříme s Danou Šťastnou velikonoční menu

Přehrát video

Hurá, tvoříme! – klícku pro hrdličku s Kubou Skřepským

Přehrát video

Hurá, besedy  – Vesmír pohledem 21.století.

Přehrát video

Hurá za kulturou! – SOČR | Janáček – Glagolská Mše

Přehrát video
Klícka pro hrdličku
  • Vyfouknutá vajíčka
  • Hlavičku česneku
  • Stužku
  • Rostlinku k zasazení do hlíny (cibulovinu, petrklíč)
  • Zeminu
  • Květináč
  • Proutky z vrby
  • Drátek
  • Štípací kleštičky
  • Nůžky

Velikonoční menu

Jarní zeleninová polévka se špenátem, kopřivami a hráškem

Orestujeme pokrájenou cibulku, česnek a pórek. Osolíme a opepříme. Přidáme zmražený špenát / případně spařené kopřivy /a zalijeme vodou, přivedeme k varu a krátce povaříme. Nakonec přidáme zelený hrášek.

Na 2 porce potřebujeme:

2 cibule
5 stroužků česneku
1 pórek
200 g zmraženého špenátu / nebo čerstvé kopřivy/
100 g zmraženého hrášku
Sůl, pepř

 

Velikonoční hlavička
Orestujeme pokrájenou cibulku, pórek, červenou papriku a kostičky uzeného tofu / případně jiného masa/. Poté přidáme špenát a dochutíme kořením a sojovou omáčkou. Připravenou  směs  smícháme s uvařenými jáhly a rozvrstvíme na vymazaný plech. Pečeme v troubě asi 30 minut na 200 st. C

Na 2 porce potřebujeme:
1 větší hrnek jahel propláchneme, spaříme a uvaříme v osolené vodě /1 díl jahel, 2,5 dílů vody/
2 větší cibule
2 červené papriky
1 pórek
200 – 300 g zmraženého špenátu
200 – 300 g uzeného tofu nebo masa
Sůl, sojová omáčka, muškátový květ

Rychle kvašená zelenina –pickles

Nastrouháme nebo pokrájíme bílé zelí, přidáme na slabší kolečka pokrájenou mrkev, můžeme přidat i jinou sezónní zeleninu / např. květák, papriku /. Zeleninu v míse prosolíme, necháme odležet – zelenina pustí šťávu. Poté napěchujeme do sklenice, zatížíme. Všechna zelenina musí být ponořená ve šťávě. Jestliže není tekutiny dostatek, zalijeme převařenou, osolenou a vychladlou vodou. Sklenici necháme 2 – 3 dne v teple, když proběhne kvašení uložíme do lednice a konzumujeme každý den pro zdraví.

Na 2 porce potřebujeme:
1 menší hlávku bílého zelí
5 ks mrkve
Sůl / na 1 kg zeleniny dáme 15 – 20 g soli

Vajíčkové utopence
Uvaříme 3 až 5 vajíček natvrdo, zchladíme a oloupeme. Připravíme si nálev a necháme vychladnout. Do skleničky vložíme vajíčka, zeleninu a zlijeme nálevem. Necháme v lednici pár dní proležet.

Na 2 porce potřebujeme
5 ks vajíček, zelenina na dozdobení a ochucení /cibule, mrkev, paprika, česnek/

Na nálev ½ l vody, ¼ l jablečného octa, 30 kuliček pepře, 20 kuliček jalovce, 10 kuliček nového koření, 2 lž soli, 2 LŽ cukru – vše převaříme a necháme zchladnout.

 

Pučálka

Necháme si vyklíčit hrách. Třetí den jsou již na hrášku viditelné klíčky.  V pánvi rozehřejeme máslo. Jakmile zpění, vsypeme naklíčený hrách, osolíme špetkou soli, opepříme čerstvě mletým pepřem a opékáme na silném plameni tři až pět minut. Hrášek opékáním postupně změkne a jakoby zesládne. Hotový hrášek je lehce křupavý. Před podáváním ochutíme solí nebo cukrem, obojí je dobré.

Na 2 porce potřebujeme
1 hrníček zeleného hrachu
50 g másla, sůl, pepř, cukr

RAW zajíček a vajíčka

Připravíme si těsto ze sušených meruňek, datlí , kokosového oleje a strouhaného kokosu. Nejsnadněji umeleme mlýnkem na maso. Z vyváleného těsta vykrajujeme velikonoční tvary, nebo tvoříme malá vajíčka.

Potřebujeme:
100 g sušených meruňek
100 g sušených datlí
50 g strouhaného kokosu
50 g kokosového oleje

Kopřivový čaj

Čerstvé kopřivy opláchneme a přivedeme k varu, hned stáhneme z ohně a necháme asi 5 minut stát, poté scedíme a můžeme dosladit medem.

Potřebujeme 1 díl kopřiv a 2 díly vody.

Březnový speciál

Hurá za vámi!, 5. 3. 2021 | komponovaný magazín Míry Novotného

Přehrát video

Archiv vysílání 26. 3. 2021 | díl čtvrtý

Hurá Jóga – jemné cvičení s Markétou Mrkvičkovou

Přehrát video

Hurá, my víme! – Mediální vzdělávání II.  (Jaroslav Valuch – Transitions org.)

Přehrát video

Hurá vařečka – vaříme s Danou Šťastnou z jáhel

Přehrát video
Hurá, tvoříme! – jarní věnce s Kubou Skřepským
Přehrát video

Hurá, besedy  – Nový Zéland – zelená oáza v Tichém oceánu

Přehrát video

Hurá za kulturou! – SOČR | Antonín Dvořák, Polednice

Přehrát video

Jarní věnce

• Proutky z vrby, modřínu
• Buxus, jmelí, kočičky, svída krvavá apod.
• Plamének plotní nebo jiné křehčí větvičky
• Drátek
• Štípací kleštičky
• Nůžky
• Vyfouknutá křepelčí vajíčka či jiná dekorace
• Peříčka

Zapečené jáhly s kysaným zelím, batáty a balkánským sýrem
Jáhly řádně propláchneme a 3 x spaříme. Uvaříme v lehce osolené vodě v poměru 1 hrnek jahel a 2,5 hrnku vody. V hrnci si orestujeme na oleji červenou cibuli pokrájenou na půlměsíčky a pokrájené batáty, lehce zasolíme, přikryjeme pokličkou, necháme dojít do změknutí. Do směsi, kterou budeme zapékat si ještě pokrájíme kysané zelí a na kostičky sýr balkánského typu. Uvařené jáhly smícháme s ostatními ingrediencemi, přidáme nahrubo nasekané mandle. Rozvrstvíme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů C asi 30 minut.
Na 2 porce potřebujeme:
1 hrníček jahel
2, 5 hrníčku vody
1 větší červenou cibuli
1 větší batát
2 hrníčky kasaného zelí
plátek balkánského sýru, hrst mandlí
olej, sůl

Zeleninová polévka s brokolicí a zavářkou z jahel
Připravíme si zeleninový vývar /košťály z brokolice/, poté přidáme ostatní zeleninu a brambory, dochutíme kořením, necháme uvařit do poloměkka, zavaříme řádně propláchnuté a spařené jáhly asi 15 minut, nakonec přidáme růžičky brokolice a krátce povaříme.
Na 2 porce potřebujeme:
½ l vody
1 ks brokolice
2 ks větší brambory
1 ks mrkve
2 LŽ jahel
Sůl, pepř, kmín

Jáhlový nákyp se švestkami
Jáhly řádně propláchneme a 3 x spaříme. Uvaříme v lehce osolené vodě nebo mléku v poměru 1 hrnek jahel a 2,5 hrnku vody nebo mléka. Uvařené a vychladlé jáhly smícháme s ovocem, přidáme cukr, žloutky a vyšlehaný sníh. Zapečeme v menší vymazané a vysypané zapékací nádobě v rozehřáté troubě na 180 stupňů C asi 25 minut.
Na 2 porce potřebujeme:
1 hrníček jahel
2,5 hrníčku vody nebo mléka
2 hrníčky kompotovaného ovoce
2 vejce
Cukr, máslo a mouka na vymazání plechu

Jáhlové kuličky jako dezert
Jáhly řádně propláchneme a 3 x spaříme. Uvaříme v lehce osolené vodě v poměru 1 hrnek jahel a 2,5 hrnku vody. Na tyto kuličky můžeme přidat k vaření i ovocnou šťávu nebo džus – jáhly budou mít lepší chuť. Z uvařených a zchladlých jahel si vytvoříme těsto na kuličky.
Kakaové kuličky – do jahel přidáme cukr nebo med, kakao, strouhaný kokos, umleté ořechy nebo mandle, hotové kuličky ještě obalíme v ořeších nebo kokosu aby byly hezké.
Světlé kuličky – nedáme kakao, můžeme přidat na kousky pokrájené sušené ovoce, kdyby bylo těsto příliš sypké, můžeme posypat pohankovým nápojem. Obalíme v kokosu.
Na 2 porce potřebujeme:
½ hrníčku jahel
1 a ½ hrníčku tekutiny /voda + šťáva nebo džus/
Sůl, cukr. Kakao, kokos, mandle, ořechy, sušené ovoce, pohankový nápoj

Jáhlová kaše
Jáhly řádně propláchneme a 3 x spaříme. Uvaříme v lehce osolené vodě nebo mléku v poměru 1 hrnek jahel a 3 hrnky tekutiny / můžeme přidat ovocnou šťávu pro lepší chuť /. Kaši podáváme například s zakysanou smetanou a ovocem. Můžeme dozdobit čokoládou nebo medem.
Na 2 porce potřebujeme:
½ hrníčku jahel
1 a ½ hrníčku tekutiny /mléko nebo voda + šťáva nebo džus/

Archiv vysílání 19. 3. 2021 | díl třetí

Hurá Jóga – jemné cvičení s Markétou Mrkvičkovou

Přehrát video

Hurá, my víme! – Mediální vzdělávání  (Jaroslav Valuch – Transitions org.)

Přehrát video

Hurá vařečka – vaříme s Danou Šťastnou z luštěnin

Přehrát video

Hurá, tvoříme! – jarní dekorace z mechu s Kubou Skřepským

Přehrát video

Hurá, besedy – předseda spolku s průvodkyní Lucií o našich Hurá výletech 

Přehrát video

14:00 Hurá za kulturou! – SOČR | Antonín Dvořák, Vodník

Přehrát video

Decoupage – dekorace ubrouskovou metodou

    • ubrousky, noviny, výstřižky z časopisů
    • lepidlo Herkules nebo přímo na decoupage
    • květináč, vázu, dózu na ozdobení
    • nůžky i malé na nehty
    • fixy – ideálně lihové
    • barvy ideálně akrylové 

Kofty z čočky a zeleniny s oříšky a jogurtovou zálivkou

 

V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme do zlatova cibulku. Přidáme na větší kolečka pokrájenou zeleninu / mrkev, kořenovou petržel / prolisovaný česnek a chilli. Přidáme předem namočenou a zcezenou čočku a za stálého míchání povaříme. Přidáme rajčatový protlak a přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou asi 30 minut, až čočka změkne a veškerá tekutina se vstřebá.

Dáme lehce vychladnout, poté přidáme ořechy, sůl a pepř.

Řádně promícháme a tvarujeme kofty – nemusí být úplně hladké – trochu načechrané – lze tvořit i lžící 😊

Klademe na vymazaný  plech. Pečeme na 200 stupňu C asi 15 -20 minut.

Na 2 porce potřebujeme:

2 hrníčky hnědé čočky

2 střední cibule

5 LŽ oleje

3 mrkve

2 kořenové petržele

3 stroužky česneku

2 hrníčky rajčatové šťávy /protlaku

1 hrst vlašských ořechů

chilli, sůl a pepř

 

Indická polévka z červené čočky

Cibuli necháme na oleji zesklovatět, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a koření a krátce orestujeme. Přidáme rajčatové pyré, zalijeme vodou a osolíme. Vložíme mrkev, řapíkatý celer, brambory a vaříme do změknutí. Nakonec vsypeme červenou čočku a povaříme.

Na 2 porce potřebujeme:

1 větší cibuli

2 stroužky česneku

2 cm zázvoru

2 mrkve

2 brambory

2 stonky řapíkatého celeru

2 hrníčky rajčatového pyré / protlaku

4 LŽ oleje

Kari, sůl, chilli

1 hrníček červené čočky

 

Cizrnová pomazánka s tvarohem

Propláchnutou a přes noc namočenou cizrnu uvaříme doměkka s majoránkou nebo tymiánem. Zchladlou cizrnu rozmixujeme s přidáním olivového oleje, přidáme prolisovaný česnek, sůl a tvaroh.

Na 2 porce potřebujeme:

1 hrníček cizrny v suchém stavu

2 LŽ olivového oleje

2 stroužky česneku

3 LŽ tvarohu

sůl

Cizrnová pomazánka – humus

Propláchnutou a přes noc namočenou cizrnu uvaříme doměkka s majoránkou nebo tymiánem. Zchladlou cizrnu rozmixujeme s přidáním sezamové pasty TAHINI, osolíme.

Na 2 porce potřebujeme:

1 hrníček cizrny v suchém stavu

3 LŽ sezamové pasty TAHINI

sůl

Pomazánka z červené čočky

Uvaříme červenou čočku v troše osolené vody až vznikne hustá kaše. Přidáme tvaroh a koření.

Na 2 porce potřebujeme:

1 hrníček červené čočky, 3 LŽ tvarohu, sůl, pepř, případně česnek

Archiv vysílání 12. 3. 2021 | díl druhý

Hurá Jóga – cvičení pro seniory s Markétou Mrkvičkovou

Přehrát video

Hurá, my víme! daňové přiznání s Hanou Novotnou

Přehrát video

Hurá vařečka – vaříme s Danou Šťastnou z červené řepy

Přehrát video

Hurá, tvoříme! – dekorace ubrouskovou metodou s Kubou Skřepským

Přehrát video

Hurá, besedy toulky norskou přírodou i městy

Přehrát video

14:00 Hurá za kulturou! – SOČR | Antonín Dvořák, Zlatý kolovrat 

Přehrát video

Decoupage – dekorace ubrouskovou metodou

    • ubrousky, noviny, výstřižky z časopisů
    • lepidlo Herkules nebo přímo na decoupage
    • květináč, vázu, dózu na ozdobení
    • nůžky i malé na nehty
    • fixy – ideálně lihové
    • barvy ideálně akrylové 

Karbanátky z červené řepy

Na 2 porce potřebujeme:

  • 1 hrnek cizrny v suchém stavu /namočíme přes noc/
  • 1 ks větší červené řepy
  • ½ hrnku jemných ovesných vloček
  • 1 LŽ lněného semínka
  • 1 LŽ slunečnicového semínka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • 3 LŽ olivového oleje
  • sůl, pepř
  • DIP
  • Jogurt, hořčice, umeocet

Základem směsi na karbanátky je přes noc namočená cizrna, kterou umixujeme, přidáme syrovou nastrouhanou červenou řepu, najemno pokrájenou cibulku, slunečnicové a lněné semínko, rozmačkaný česnek, jemné ovesné vločky a olivový olej. Tuto směs dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme a necháme odležet v chladu alespoň 1 hodinu. Poté vytvarujeme placky, které pečeme na vymazaném či papírem vyloženém plechu asi 20 minut při 180 stupňů C.

Řezy z červené řepy

Na 1 menší plech potřebujeme:

  • 2 ks středně velké červené řepy
  • 2 hrnky hladké pšeničné mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek cukru
  • 5 LŽ kakaa
  • 100 g nasekané čokolády

Omyjeme červenou řepu a dáme vařit do vody /asi 1 hodinu/. Uvařenou červenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno a smícháme s ostatními surovinami, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180 stupňu C asi 25 minut.

Pomazánka ze syrové červené řepy

Nastrouháme menší červenou řepu, přidáme stroužek utřeného česneku, 2 – 3 LŽ tvarohu, 1 LŽ olivového oleje, sůl

Vynikající salátek z vařené červené řepy

Uvařenou řepu oloupeme a pokrájíme na tenčí plátky. Přidáme spařené vlašské ořechy, sušené švestky, med, jablečný ocet, olivový olej, nakrájený balkánský sýr.

Salátek ze syrové červené řepy s mrkví a křenem

Jemně nastrouháme červenou řepu, mrkev a křen. Dochutíme cukrem, jablečným octem, olivovým olejem, solí.

Salátek ze syrové řepy, křenu a jogurtu

Jemně nastrouháme červenou řepu a křen. Přidáme jogurt, olivový olej, sůl.

Archiv vysílání 5. 3. 2021 | díl první

Hurá Jóga – cvičení pro seniory s Markétou Mrkvičkovou

Přehrát video

Hurá, my víme! – úvod do pořadu & plán výletů 2021

Přehrát video

Hurá vařečka – vaříme s Danou Šťastnou z pohanky

Přehrát video

Hurá, tvoříme! – urychlovač cibulovin s Kubou Skřepským

Přehrát video

Hurá, besedy – Markéta Havlová – bílé pláže a pohoří 

Přehrát video

14:00 Hurá za kulturou! – SOČR | Hector Berlioz, Fantastická symfonie

Přehrát video
  • cibule 8 ks
  • staré noviny
  • sklenici vody
  • krabici z kartonu
  • tavnou pistoli / lepidlo
  • nůžky / řezák
  • fixy ideálně lihové

Pohankové rizoto

na 2 porce potřebujeme

  • 1 hrníček pohankových krup
  • 2 větší červené řepy
  • 2 větší cibule
  • sůl, pepř
  • tvaroh nebo sýr na posypání
  • petrželku

Babiččin pohankový perník

  • 2 celá vejce
  • 1/2 kostky tuku na pečení
  • 1/2 hrnku cukru
  • 2 lžíce tvarohu
  • 2 velké lžíce kakaa
  • lžičku skořice
  • 1/2 hrnku pohankové mouky
  • ½ hrnku pšeničné mouky hladké
  • ½ hrníčku propláchnuté a namočené pohankové lámanky bez vody
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • špetka soli
  • ořechy, sušené nebo kompotované ovoce

Drožďová pomazánka s pohankou

  • ½ hrníčku pohanky lámanky
  • 1 větší cibuli
  • 1 kostičku droždí
  • 1 vajíčko
  • sůl, pepř, majoránka

Pohanková kaše s ovocem

  • ½ hrníčku pohanky lámanky
  • ovoce dle chuti
  • mléko nebo voda

Pořady

Hurazakulturou Piktogram | Hurá na Výlet

Hurá za kulturou!

Vydejte se s námi do světa kultury. Se spolkem Hurá na Výlet, SOČR i českými filharmoniky.

Huramyvime Piktkogram | Hurá na Výlet

Hurá my víme

Pomůžeme, když si nevíte rady. Odpovíme na otázky spotřebitelského práva, zdraví nebo bezpečí.

Hurazavani Piktogram | Hurá na Výlet

Hurá za vámi!

Každý první pátek v měsíci vyrazíme s kamerami na výlet podle vašeho přání.

Hurajoga Pitkogram | Hurá na Výlet

Hurá jóga

Jóga a cvičení v nenáročné verzi a tempu pro každého.

Huravarecka Pitkogram | Hurá na Výlet

Hurá vařečka

Vaříme zdravě, úsporně, s chutí a zábavou.

Huratvorime Pitkogram | Hurá na Výlet

Hurá tvoříme

Krášlíme si společně domácnost i zahradu, ukážeme triky, vytvoříme zázraky.

Hurabesedy Pitkogram | Hurá na Výlet

Hurá Besedy

Cestovatelské a poznávací besedy se zajímavými hosty, často z řad našich seniorů.

O televizi

Hurá TV je nekomerční internetová televize pro seniory, kteří se v těchto časech cítí osamělí nebo znudění. 
Když nemůžou za námi do klubovny, vyrazíme my s klubovnou za nimi domů. Budeme společně cvičit, vařit, poznávat zajímavá místa, lidi, učit se, vzdělávat, vyrábět  a bavit se při muzice. 

To vše díky podpoře neziskových organizací, mediálních domů, veřejných institucí, dobročinných spolků, nadací i malých dárců. A také našich kolegů ze spolku Hurá na Výlet!
Nejsme profesionální kameramani ani moderátoři. Nemáme v mediální oblasti žádné kurzy, praxi ani vystudované školy. Máme “jen” nadšení a touhu naplnit a zpříjemnit osamělým seniorům tyto šedivé dny.

 

Partneři

Pište předsedovi

Nechte nám vzkaz a my se na něj pokusíme odpovědět během dalšího pořadu Hurá za Vámi!